Fizikai védelem

A vállalati informatikai rendszer kialakításakor fontos szempont a szerverek, hálózati eszközök fizikai védelme.

Két szempont van:

  • Üzembiztonság
  • Adatvédelem
Hozzáférés az eszközökhöz

Amikor helyet keresünk cégünk szervereinek, hálózati eszközeinek, akkor nagyon fontos, hogy ezek az eszközök olyan helyiségben legyenek, ahova illetéktelen személyek nem juthatnak be. Ki az illetéktelen személy? Az informatikusokon kívül mindenki.

Gyakran előfordul, hogy zárható szerverszoba hiányában a szervereket és hálózati eszközöket egy irattárban vagy kisebb raktárban helyezik el. Ezekbe a helyiségekbe szinte bárki bejárkálhat, ahol kellő ismeret hiányában véletlenül is okozhat olyat, ami a teljes informatikai rendszer leállásához vezet. Egy kapcsoló véletlen lekapcsolása, egy kábel kirántása adatvesztést és üzemkiesést okozhat.

Egy hálózat kialakításakor gyakran előfordul, hogy az összes számítógép végpontot (fali csatlakozót) kirendezik, hogy ha később szükség lesz rá, már ne kelljen vele foglalkozni. Ilyenkor egy egyedül hagyott vendég csatlakozni tud a cég számítógépes hálózatához a laptopjával és adatokhoz férhet hozzá, vagy kárt tehet az adatainkban egy fertőzött, vírusos számítógéppel.

Szünetmentes táp és túlfeszültség védelem

A szervereket és hálózati eszközeinket védeni kell az áramkimaradástól és a túlfeszültségtől. Egy szünetmentes tápegység mindkettő ellen megfelelő védelmet tud nyújtani. Fontos dolog a kiválasztásnál, hogy a tápegység minimum a szerver normális leállítása idejére biztosítani tudja a tápfeszültséget. Amikor a szünetmentes táp merülni kezd, akkor el kell kezdenie a szerver automatikus leállítását, hiszen egy éjszakai áramszünet esetén nem lesz senki aki a működő szervereket lekapcsolja.

Tűzvédelem

Az épület tüzjelző rendszerének a kialakításakor ügyelni kell arra, hogy a szerver szobába is kerüljön tűzjelző berendezés. 

Klimatizálás

A szerver és a hálózati eszközök üzembiztonsága miatt fontos, hogy a szerver szobában folyamatosan 20-25 fok körüli hőmérséklet legyen. Ez általában csak megfelelő klimatizálással oldható meg. Arra is gondolni kell, hogy egy nyári meleg hétvégén a kollégák a strandon lesznek, de a szerver működik tovább. Emiatt az épület klimatizálásától függetlennek kell lennie a szerverszoba klímaberendezésének. 

Híreink

  • ElérhetőségeinkTöbb ügyfél részéről is előfordult az utóbbi időben, hogy a hibabejelentést rossz címre küldte, ezért késve tudtuk elkezdeni a hiba elhárítását. Kérjük, hogy olvassa el, hogy melyik kapcsolattartási lehetőség a legjobb Önnek.
  • Képzési program az Abakusz Kft munkatársainakA feladataink elvégzéséhez állandó képzésre van szükség.

Ügyfeleink véleménye

  • Gurmai Károly (Vincotech Kft)Számomra a legpozitívabb eredmény az volt, hogy a helyi IT tagjai gyorsan és jól tudtak együttműködni a telepítést végző kollégákkal, rengeteg haszon információt tudtak meg a rendszerről, ami segítette őket, hogy teljesebb legyen az telefonrendszer használatáról alkotott képünk.
  • Sáhó Dániel (Per-kor Kft)2008-ban több helyi rendszerüzemeltető cég közül esett választásunk az Abakusz Kft-re és nem bántuk meg. Szakmai felkészültségüknek köszönhetően megbízható és fejlett rendszert építettek ki nálunk. Igényeinkre gyorsan reagálnak, a személyes kapcsolat is kiváló.