Irodaszer webáruház

Informatikai és irodatechnikai kellékek nagy választékával várja vevőinket webáruházunk.

Informatikai kellékanyagok

Informatikai és irodatechnikai kellékek nagy választékával várjuk vevőinket. Ha nagy készletünk ellenére előfordul, hogy nem tudjuk Önt azonnal kiszolgálni, másnapra átveheti a kért kelléket.

Rendszerintegráció

Az Abakusz Kft egyik legdinamikusabban fejlõdõ üzletága a rendszerintegráció. Teljes körû informatikai megoldásokkal, kulcsrakész rendszerek telepít...

Rendszerintegráció

Üzemeltetés és szervíz

 Az egyre bonyolultabbá váló számítástechnikai berendezések és szoftverrendszerek mellett ma már elképzelhetetlen megfelelõ szakértelem és tapasztal...

Üzemeltetés és szervíz

Kereskedelem

A számítástechnikai eszközökbõl a minõségi termékek forgalmazása a fõ cél. Termékkörünk az otthoni felhasználók által igényelt személyi számítógépektõ...

Kereskedelem

Hálózatépítés

A strukturált kábelezési rendszerek megvalósítása és üzemeltetése során kiemelt figyelmet fordítunk széles körû szolgáltatások biztosítására is...

Hálózatépítés

Fizikai védelem

A vállalati informatikai rendszer kialakításakor fontos szempont a szerverek, hálózati eszközök fizikai védelme.

Két szempont van:

  • Üzembiztonság
  • Adatvédelem
Hozzáférés az eszközökhöz

Amikor helyet keresünk cégünk szervereinek, hálózati eszközeinek, akkor nagyon fontos, hogy ezek az eszközök olyan helyiségben legyenek, ahova illetéktelen személyek nem juthatnak be. Ki az illetéktelen személy? Az informatikusokon kívül mindenki.

Gyakran előfordul, hogy zárható szerverszoba hiányában a szervereket és hálózati eszközöket egy irattárban vagy kisebb raktárban helyezik el. Ezekbe a helyiségekbe szinte bárki bejárkálhat, ahol kellő ismeret hiányában véletlenül is okozhat olyat, ami a teljes informatikai rendszer leállásához vezet. Egy kapcsoló véletlen lekapcsolása, egy kábel kirántása adatvesztést és üzemkiesést okozhat.

Egy hálózat kialakításakor gyakran előfordul, hogy az összes számítógép végpontot (fali csatlakozót) kirendezik, hogy ha később szükség lesz rá, már ne kelljen vele foglalkozni. Ilyenkor egy egyedül hagyott vendég csatlakozni tud a cég számítógépes hálózatához a laptopjával és adatokhoz férhet hozzá, vagy kárt tehet az adatainkban egy fertőzött, vírusos számítógéppel.

Szünetmentes táp és túlfeszültség védelem

A szervereket és hálózati eszközeinket védeni kell az áramkimaradástól és a túlfeszültségtől. Egy szünetmentes tápegység mindkettő ellen megfelelő védelmet tud nyújtani. Fontos dolog a kiválasztásnál, hogy a tápegység minimum a szerver normális leállítása idejére biztosítani tudja a tápfeszültséget. Amikor a szünetmentes táp merülni kezd, akkor el kell kezdenie a szerver automatikus leállítását, hiszen egy éjszakai áramszünet esetén nem lesz senki aki a működő szervereket lekapcsolja.

Tűzvédelem

Az épület tüzjelző rendszerének a kialakításakor ügyelni kell arra, hogy a szerver szobába is kerüljön tűzjelző berendezés. 

Klimatizálás

A szerver és a hálózati eszközök üzembiztonsága miatt fontos, hogy a szerver szobában folyamatosan 20-25 fok körüli hőmérséklet legyen. Ez általában csak megfelelő klimatizálással oldható meg. Arra is gondolni kell, hogy egy nyári meleg hétvégén a kollégák a strandon lesznek, de a szerver működik tovább. Emiatt az épület klimatizálásától függetlennek kell lennie a szerverszoba klímaberendezésének. 

Híreink

  • ElérhetőségeinkTöbb ügyfél részéről is előfordult az utóbbi időben, hogy a hibabejelentést rossz címre küldte, ezért késve tudtuk elkezdeni a hiba elhárítását. Kérjük, hogy olvassa el, hogy melyik kapcsolattartási lehetőség a legjobb Önnek.
  • Képzési program az Abakusz Kft munkatársainakA feladataink elvégzéséhez állandó képzésre van szükség.

Ügyfeleink véleménye

  • Kóródi Gábor (Győri Szeszgyár és Finomító ZRt)Győr egyik legjobb ár/érték arányú, ugyanakkor ügyfélorientált informatikai szolgáltatója.
  • Fenyősi Béla (Igm)Az Abakusz Kft jelenleg is üzemelteti rendszerünket, Osztrák székhelyű anyavállalatunk informatikai partnerével karöltve. Munkájukat megfelelő szakmai felkészültséggel, a vállalt reagálási és rendelkezésre állási időket pontosan betartva végzik.